Wil jij graag zelf jouw eigen website maken? Het is goedkoper en het is fijn om je website zelf te kunnen beheren. Via een GRATIS videocursus leer ik je stap voor stap hoe jij je eigen website in WordPress maakt en vervolgens zelf kan onderhouden.

Op de markt heb je genoeg websitebuilders zoals Wix of Jimdo, maar daar zitten een aantal nadelen aan ten opzichte van een website in WordPress.

Vaak krijg ik de vraag om een Wix website over te zetten in WordPress omdat gebruikers tegen een aantal dingen aanlopen.

Om een duidelijk beeld te schetsen van wat ik vaak te horen krijg heb ik hieronder een lijstje opgesomd.

Nadelen websitebuilders zoals Wix of Jimdo

 • Reclame van hun software op jouw website.

  Het komt niet professioneel over als er zo een banner op je website staat:

  Dit kun je weliswaar weg laten halen door een duurder abonnement te nemen.

 • Veel klanten hebben klachten. 35% van de gebruikers geven een 1 ster review aan de klantenservice.

 • Het wordt als ”gratis” gepromoot maar voor elke aanvullende functie (wat noodzakelijk is voor de meeste websites) komen er extra kosten bij. Om je eigen domeinnaam te koppelen (wat al als vanzelfsprekend gezien moet worden voor een website) zal je al meer moeten betalen.

 • De mogelijkheden zijn beperkt. Je kan met de websitebuilder geen geavanceerde systemen bouwen. Dus als je later je eigen website wilt uitbreiden dan zal de website opnieuw gebouwd moeten worden met een andere software.

 • Niet zo SEO-vriendelijk. Het is bekend dat zoekmachines geen fan zijn van websitebuilders. Dat zal invloed hebben op de vindbaarheid van jouw website.

Voordelen van echt zelf een website maken

Als je een WordPress website hebt, dan heb je niet te maken met bovenstaande nadelen. Daarnaast zijn er meerdere voordelen om je website samen met ons in WordPress te bouwen:

 • De cursus word gegeven door een webdesigner en als je vragen hebt zijn we telefonisch, per mail en via de app beschikbaar. Je hebt de mogelijkheid om een taak aan ons over te laten of om een videohandleiding aan te vragen zodat je de taak zelf kan uitvoeren.

 • WordPress is het meest gebruikte CMS-systeem en is opensource. Je kan dus met je website overal terecht en bent nooit afhankelijk van 1 bedrijf of persoon.

 • Het is goedkoper. Je betaald namelijk alleen voor de webhosting & domeinnaam en niet voor elk aanvullende optie zoals bij een websitebuilder. Heb je bijvoorbeeld een winkelmandje met betaalsystemen nodig? Dan kan je dat door middel van een plugin gratis installeren.

 • Het is net zo gebruiksvriendelijk als een WIX website. WordPress blijft ook innoveren en de thema waarin wij de cursus geven heeft zelf ook een ingebouwde websitebuilder waardoor het voor jou net zo makkelijk is om een website te bouwen zonder dat je daarvoor technische kennis voor nodig hebt.