Websitebeveiliging

Het is belangrijk dat je website goed beveiligd is. Vooral als je persoonlijke gegevens van klanten verzameld wil je dat jouw website de beste beveiliging heeft. Als je een contactformulier op je website hebt, dan verzamel je al persoonsgegevens. Door de nieuwe AVG wet bestaat er een kans dat je een hoge boete krijgt als persoonsgegevens uitlekken. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Daarbij is het natuurlijk erg zonde als je jouw website helemaal opnieuw moet laten bouwen. Dat kost weer veel tijd en geld.

Is mijn website gehackt?

Het kan voorkomen dat je website gehackt is en dat je het niet eens in de gaten hebt. Het is overduidelijk als je website opeens offline is met een bericht ”deze website is gehackt door ****”. Maar vaak hebben we het niet door. Een website kan op veel manieren gehackt worden. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat er interne links zijn veranderd die leiden naar andere pagina’s dan waarvoor ze bedoelt waren. Een andere mogelijkheid is dat er spam vanuit jouw website verstuurd word naar anderen of dat er waardevolle gegevens worden gestolen zonder dat je het door hebt.

Hoe beveilig ik mijn website?

Er zijn meerdere manieren om je website goed te beveiligen. Alle websites zijn op moment van oplevering goed beveiligd. Maar een website verouderd. Hoe ouder de website, hoe groter de kans op beveiligingslekken. Een manier om dit op te lossen is om je website altijd geüpdatet te hebben. Bij WordPress websites zul je de WordPress versie, thema en plugins moeten updaten. Daarnaast is een scan van bijvoorbeeld Wordfence handig om te zien of er geïnfecteerde bestanden op je website zijn die verwijderd moeten worden.

Website laten onderhouden?

Wil jij dat wij elke maand de laatste beveiligingsmaatregelen toepassen op jouw website en dat we regelmatig jouw website updaten? De werkzaamheden bestaan uit: